Menu
Waarom fruitsappenproducent Konings koos voor GEA
Neem contact op

Waarom fruitsappenproducent Konings koos voor GEA

De GEA-decanter bij sapproducent Konings heeft een kerntaak: zij scheidt het sap van de vruchten. Jaarlijks wordt hier 40.000 à 50.000 ton fruit verwerkt met een piek van 3000 ton per week in het fruitseizoen. Een ding is zeker, op deze machine moeten we kunnen vertrouwen. Deze machine maakt haar reputatie waar en is bedrijfszeker. “Deze CF 6000 slaagt met glans”, weet projectmanager Wim Vandeput.

Bedrijfszeker

De GEA-decanter staat in Konings 2, een van de vijf units van de groep Konings waar voornamelijk appels en peren verwerkt worden tot appelsap, perensap, concentraten of vergiste producten (ciders en bieren).“Tijdens de pieken tussen september en oktober verwerken we hier 3000 ton vruchten per week”, vertelt Wim Vandeput“. Op de decanter moeten we dus 200% kunnen vertrouwen; bedrijfszekerheid is cruciaal. Er is een fall-backscenario met 2 andere decanters, maar de CF 6000 van GEA is de eerste in lijn.” 

GEA-cf-6000-decanter
GEA CF 6000 Decanter

Hoog rendement

Het tweede criterium was – natuurlijk – het rendement van de decanter. “Zowel met vers fruit tijdens het najaar, als met fruit uit bewaarcellen in de periode daarbuiten”, verduidelijkt Wim. “Om een goed rendement te behalen, is het belangrijk dat we bepaalde parameters van de decanter kunnen aansturen. Tijdens de ingebruikname hebben onze ervaren operators samen met de mensen van GEA gezocht naar de ideale parameters. Ik denk dat beide partijen, in de geest van een echt partnership, veel hebben geleerd van elkaar.” 

Hermetisch afgesloten

Maar ook de constructie van de GEA-decanter speelde mee in de aankoopbeslissing. “Deze decanter is hermetisch afgesloten,” legt Wim uit. “We kunnen injecteren met stikstof, waardoor een beperkte hoeveel zuurstof opgenomen wordt door het sap bij het gebruik van de decanter. Dat betekent dat het fruit ook niet kan oxideren, wat het eindresultaat alleen maar ten goede komt.”

Onderhoudsvriendelijk

Ten slotte moest de decanter zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Wim: “Wij plannen eenmaal per jaar een algemeen onderhoud van de machine. Buiten het incidentele smeren mogen zich geen problemen voordoen. Het hygiënisch design maakt deze machine zeer geschikt voor productie van voedingsmiddelen én de machine is ook makkelijk te reinigen”.

logo-konings

Focus op klant

Konings startte in 1946 als jeneverstoker en groeide uit tot een toonaangevende producent van alcoholische en niet-alcoholische dranken in België. Twee jaar geleden stak Konings het Kanaal over met de overname van de PepsiCo-site in Broxford (Suffolk). Konings produceert de vruchtensapmerken Trudo, Looza, Hero en Copella.

Meer weten?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag