Menu
Maak kennis met onze technische stagiairs
Kom in contact

Maak kennis met onze technische stagiairs

De jeugd heeft de toekomst, daarom spelen stagiairs een belangrijke rol binnen GEA. Mede door hun opleiding kijken ze anders naar producten, diensten en klanten. De andere manier van denken en goede ideeën worden gewaardeerd en geven waardevolle nieuwe inzichten. Uiteraard biedt GEA studenten graag de mogelijkheid ervaring op te doen. Twee technische stagiairs vertellen over hun ervaring.
Marc

Marc (22) – Mechatronica, Fontys University of Applied Sciences

Via een stagemarkt op school kwam ik in contact met een oud-student van mijn opleiding. Hij vertelde mij over GEA Food Solutions in Bakel. Mijn stage opdracht in het derde jaar ging over het ontwerpen van elektronica, dus voor mijn afstudeerstage zocht ik nu een project dat te maken had met meet- en regeltechniek. Door het duidelijke verschil kan ik het beste ontdekken wat bij mij past. 

GEA Food Solutions had een uitdagende opdracht liggen: een model maken van thermische gedrag van een machine. Hoewel warmteleer tijdens mijn opleiding niet heel uitgebreid aan bod komt, was het interessant om mij hierin te verdiepen. Voor het verifiëren van het model heb ik gebruik gemaakt van de machine in het Technology Center in Bakel. In deze ruimte staan allerlei machines die in Bakel worden gemaakt en die klanten gebruiken om recepten uit te testen. 

Stef

Stef (23) – Werktuigbouwkunde, Fontys Hogeschool

Door eerdere ervaringen binnen de voedingsmiddelentechnologie ben ik opzoek gegaan naar een bedrijf in deze tak van sport. Via klasgenoten en kennissen ben ik in aanraking gekomen met GEA Food Solutions in Bakel. Mijn afstudeeropdracht ging over het herontwikkelen van een bestaand machineonderdeel. Hiervoor tekende ik in het CAD programma SolidWorks. Ook onderzocht ik het 'krachtenspel' in mijn producten. En moest ik mijn producten fysiek testen in het testcentrum. 

Wat mij aansprak in deze opdracht was vooral de dynamiek tussen praktijk en theorie: de ene keer testte ik mijn producten en vervolgens verdiepte ik mij weer in de theorie. Ik merkte ook dat je als stagiair echt gewaardeerd wordt bij GEA. Dit betekent dat als studenten met goede ideeën komen, GEA ook bereid is om daarin te investeren. Voor mij betekende het, dat ik uiteindelijk enkele zelfontworpen producten in mijn handen had.

Twan Jans

Twan Jans - Head of Product Development, GEA Food Solutions in Bakel

Als hoofd van de afdeling product development geef ik leiding aan een team van engineers dat nieuwe producten ontwikkelt en bestaande producten onderhoudt. Op deze afdeling werken voornamelijk mensen met een technische achtergrond. Het vakgebied is enorm dynamisch, juist daarom zijn stagiair(e)s en afstudeerders heel belangrijk. Bovendien verandert en vernieuwt GEA continue, ook op dat gebied brengen stagiair(e)s veel pluspunten met zich mee. 

Ik ben inmiddels alweer 29 jaar werkzaam bij GEA en in ons team is weinig verloop, daarom heb ik het organiseren van stage- en afstudeerplekken altijd gestimuleerd. Stagiair(e)s en afstudeerders houden onze organisatie scherp en beschikken over nieuwe inzichten, technieken en tools. Ze dagen ons uit, zijn hongerig en nieuwsgierig en zetten ons weer op een andere manier aan het denken. Daarnaast pakken ze dingen snel op.

Ben je op zoek naar een uitdagende stage in een prettige werkomgeving? Dan zit je bij GEA goed. Neem gerust contact op met de organisatie, want er zijn veel mogelijkheden. Voor onze stagiair(e)s zoeken we een passende opdracht, iets wat jou motiveert. Tijdens je stage of afstuderen word je natuurlijk begeleid door een ervaren en enthousiaste coach, om het beste van je stage te maken. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GEA zijn er altijd kansen voor aankomend talent! Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Neem dan contact met ons op via de blauwe knop en laat je gegevens achter. Om te zorgen dat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je de volgende informatie door te geven:

  • je leeftijd;
  • de opleiding die je volgt;
  • de naam en locatie van de hogeschool waar jij je opleiding volgt;
  • bij welke afdeling je stage zou willen lopen;
  • voor welke periode jij een stage zoekt.

Enthousiast geworden? Laat je gegevens achter!

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag