Menu
Maak kennis met onze technische stagiairs
Kom in contact

Maak kennis met onze technische stagiairs

De jeugd heeft de toekomst, daarom spelen stagiairs een belangrijke rol binnen GEA. Mede door hun opleiding kijken ze anders naar producten, diensten en klanten. De andere manier van denken en goede ideeën worden gewaardeerd en geven waardevolle nieuwe inzichten. Uiteraard biedt GEA studenten graag de mogelijkheid ervaring op te doen. Twee technische stagiairs vertellen over hun ervaring.
Bjorn, technische stagiair

Bjorn (22) - Werktuigbouwkunde, Avans Hogeschool Den Bosch

Tijdens mijn zoektocht naar een stage kwam ik de website van GEA tegen. Nadat ik wat onderzoek had gedaan, leek het mij een interessant bedrijf om stage te gaan lopen. Ik nam contact op met de HR-afdeling, zij hadden al vrij snel een match voor mij gevonden. Ondertussen loop ik al enkele maanden stage bij de afdeling Mechanical Engineering bij GEA Niro PT in Den Bosch, ik heb het hier enorm naar mijn zin. 

Mijn stageopdracht is het opschalen en verbeteren van een bestaand extern filter. Dit filter wordt gebruikt om de effectiviteit/capaciteit van een vriesconcentratieproces te verbeteren. GEA Niro PT houdt zich bezig met het scheiden van vloeibare voedingsmiddelen en het scheiden van chemische stoffen. Uit vloeibare voedingsmiddelen kan puur water worden gescheiden. Dit wordt gedaan door het medium in een kristallisator te koelen, het water wordt omgezet tot vaste ijskristallen. De ijskristallen worden vervolgens afgescheiden door GEA waskolommen.

Door de coronacrisis ziet mijn stage er natuurlijk wel wat anders uit, veel van mijn collega’s werken vanuit huis, daarom wordt er veel gebruik gemaakt van Microsoft Teams. Ook het contact met klanten en leveranciers is anders, het is momenteel niet meer zo makkelijk om even langs te gaan. Gelukkig mag ik gezien de omstandigheden wel gewoon op locatie werken, ik krijg daarom veel mee van de dagelijkse gang van zaken. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind is dat ik hier niet word gezien als de ‘stagiair’ maar word behandeld als een volledige werknemer. Zo mocht ik de eerste twee weken meedraaien met een test op een pilot plant. Tijdens deze test werd het nieuwste scheidingsproces getest op het product van de klant. Bij deze test moesten 24/7 mensen aanwezig zijn, ik mocht meedraaien tijdens de dagdienst. Recentelijk mocht ik ook mee naar Duitsland, hier mocht ik mee helpen bij de opstart van een chemische scheidingsinstallatie. Dit zijn toch wel indrukwekkende ervaringen die het lopen van een stage bij GEA erg interessant maken.  

Marc

Marc (22) – Mechatronica, Fontys University of Applied Sciences

Via een stagemarkt op school kwam ik in contact met een oud-student van mijn opleiding. Hij vertelde mij over GEA Food Solutions in Bakel. Mijn stage opdracht in het derde jaar ging over het ontwerpen van elektronica, dus voor mijn afstudeerstage zocht ik nu een project dat te maken had met meet- en regeltechniek. Door het duidelijke verschil kan ik het beste ontdekken wat bij mij past. 

GEA Food Solutions had een uitdagende opdracht liggen: een model maken van thermische gedrag van een machine. Hoewel warmteleer tijdens mijn opleiding niet heel uitgebreid aan bod komt, was het interessant om mij hierin te verdiepen. Voor het verifiëren van het model heb ik gebruik gemaakt van de machine in het Technology Center in Bakel. In deze ruimte staan allerlei machines die in Bakel worden gemaakt en die klanten gebruiken om recepten uit te testen. 

Stef

Stef (23) – Werktuigbouwkunde, Fontys Hogeschool

Door eerdere ervaringen binnen de voedingsmiddelentechnologie ben ik opzoek gegaan naar een bedrijf in deze tak van sport. Via klasgenoten en kennissen ben ik in aanraking gekomen met GEA Food Solutions in Bakel. Mijn afstudeeropdracht ging over het herontwikkelen van een bestaand machineonderdeel. Hiervoor tekende ik in het CAD programma SolidWorks. Ook onderzocht ik het 'krachtenspel' in mijn producten. En moest ik mijn producten fysiek testen in het testcentrum. 

Wat mij aansprak in deze opdracht was vooral de dynamiek tussen praktijk en theorie: de ene keer testte ik mijn producten en vervolgens verdiepte ik mij weer in de theorie. Ik merkte ook dat je als stagiair echt gewaardeerd wordt bij GEA. Dit betekent dat als studenten met goede ideeën komen, GEA ook bereid is om daarin te investeren. Voor mij betekende het, dat ik uiteindelijk enkele zelfontworpen producten in mijn handen had.

Twan Jans

Twan Jans - Head of Product Development, GEA Food Solutions in Bakel

Als hoofd van de afdeling product development geef ik leiding aan een team van engineers dat nieuwe producten ontwikkelt en bestaande producten onderhoudt. Op deze afdeling werken voornamelijk mensen met een technische achtergrond. Het vakgebied is enorm dynamisch, juist daarom zijn stagiair(e)s en afstudeerders heel belangrijk. Bovendien verandert en vernieuwt GEA continue, ook op dat gebied brengen stagiair(e)s veel pluspunten met zich mee. 

Ik ben inmiddels alweer 29 jaar werkzaam bij GEA en in ons team is weinig verloop, daarom heb ik het organiseren van stage- en afstudeerplekken altijd gestimuleerd. Stagiair(e)s en afstudeerders houden onze organisatie scherp en beschikken over nieuwe inzichten, technieken en tools. Ze dagen ons uit, zijn hongerig en nieuwsgierig en zetten ons weer op een andere manier aan het denken. Daarnaast pakken ze dingen snel op.

Ben je op zoek naar een uitdagende stage in een prettige werkomgeving? Dan zit je bij GEA goed. Neem gerust contact op met de organisatie, want er zijn veel mogelijkheden. Voor onze stagiair(e)s zoeken we een passende opdracht, iets wat jou motiveert. Tijdens je stage of afstuderen word je natuurlijk begeleid door een ervaren en enthousiaste coach, om het beste van je stage te maken. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GEA zijn er altijd kansen voor aankomend talent! Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Neem dan contact met ons op via de blauwe knop en laat je gegevens achter. Om te zorgen dat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je de volgende informatie door te geven:

  • je volledige naam
  • de opleiding die je volgt; 
  • bij welke afdeling en locatie je stage zou willen lopen;
  • voor welke periode jij een stage zoekt;
  • informatie over je schoolopdracht/afstudeeropdracht;
  • hoeveel uur per week je beschikbaar bent;
  • je e-mailadres;
  • je telefoonnummer.

Enthousiast geworden? Laat je gegevens achter!

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag