Menu
Oplossingen voor emissiebeperking
Bekijk de mogelijkheden

Oplossingen voor emissiebeperking

Emissiebeperking is een hot item. Milieu-eisen worden strenger en mensen zijn zich bewuster van de risico’s en schade van verontreinigende stoffen. Gelukkig zijn er diverse moderne oplossingen waardoor zowel stof als stank tot een minimum kunnen worden gereduceerd en waarmee aan uiteenlopende milieu-eisen voldaan kan worden.
'Oplossingen voor emissiebeperking', Process Control Magazine

Voorkomen van stof en NOx emissies

Hoewel het klimaatakkoord geen directe invloed heeft op de regelgeving met betrekking tot stof- en stankoverlast, houden vooral bedrijven in de procesindustrie rekening met de mogelijkheid dat de regels gaan veranderen. Dit zorgt voor veranderingen merkt ook GEA. Men gaat er van uit dat de regels met betrekking tot bijvoorbeeld stofuitstoot zullen worden aangescherpt. Daarnaast wordt hetzelfde verwacht voor de stikstofoxides en zwavel(di)oxides.

Bredere discussie

Dat stikstofoxides en zwaveloxides meer dan voorheen in de belangstelling staan, komt met name door de huidige PAS discussie (Programma Aanpak Stikstof), waarin industrieën worden gedwongen om na te denken over emissiebeperking van stikstof. Die discussie heeft impact op de totale industrie, niet alleen op de landbouw en mobiliteit.  Zo wil men weten wat de invloed van de stikstofuitstoot is op de volksgezondheid. In Duitsland is er al eerder gekeken naar industriële uitstoters van stikstofoxides en die discussie is nu ook overgewaaid naar Nederland. 

Bron: Process Control Magazine

Klaar om emissiebeperking te implementeren?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag