Menu
Maak kennis met onze marketing stagiairs
Kom in contact

Maak kennis met onze marketing stagiairs

De jeugd heeft de toekomst, daarom spelen stagiair(e)s en afstudeerders een belangrijke rol binnen GEA. Mede door hun opleiding kijken ze anders naar producten, diensten en klanten. De andere manier van denken en goede ideeën worden gewaardeerd en geven waardevolle nieuwe inzichten. Uiteraard biedt GEA studenten graag de mogelijkheid ervaring op te doen. Onze marketing stagiairs vertellen over hun ervaring binnen de afdeling Marketing.
Maak kennis met onze student worker Ruben

Ruben (21) - Bedrijfskunde MER, Windesheim Hogeschool Zwolle

Naast mijn opleiding zocht ik een leuke bijbaan, iets met wat meer uitdaging dan vakken vullen in de supermarkt. Via mijn overbuurman hoorde ik dat GEA een student worker zocht. Natuurlijk stuurde ik mijn CV en sollicitatiebrief op en voilà hier ben ik. Inmiddels werk ik ongeveer 1,5 maand bij GEA en ik heb het enorm naar mijn zin. 

Als student worker van het Country Marketing team ondersteun ik mijn collega's. Ik houd me veel bezig met de advertentieplanning voor Farm Technologies. Ik zorg ervoor dat de content op tijd klaar is en doorgestuurd wordt naar de betreffende magazines en websites. Verder schrijf ik social media posts en beheer ik de webshop voor GEA sportkleding. Wat ik erg leuk vind is dat ik echt verantwoordelijk ben voor wat ik doe. Een beetje uitdaging vind ik erg leuk, ik houd er niet van als alles heel makkelijk is. Nog steeds heb ik het gevoel dat ik elke dag tien nieuwe dingen leer. Gelukkig zijn mijn taken ook vanuit huis prima te doen, het is best veel zelfstandig werken. Desalniettemin heb ik veel contact met mijn collega's, om even dingen te overleggen of wat door te nemen. Al dat videobellen draagt zeker bij aan het feit dat ik het zo naar mijn zin heb. 

Als mijn werkdag is afgelopen dan ga ik graag sporten of wandelen. Tja, wandelen is echt mijn corona hobby geworden zeg maar, lekker de buitenlucht in. Zo kan ik alsnog af en toe met vrienden afspreken, op gepaste afstand natuurlijk. Daarnaast game ik graag, online maar ook offline, gezelschapsspellen vind ik namelijk ook erg leuk. Regelmatig speel ik ook wat gitaar. 

maak kennis met Kristian, onze marketing stagiair

Kristian (22) - International Business, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Voor mijn stage was ik vooral op zoek naar een internationaal bedrijf, omdat mijn opleiding ook internationaal georiënteerd is. Natuurlijk begon ik met zoeken op de stagepagina van mijn opleiding, maar daar zat niet iets tussen wat mij direct aansprak. Op Indeed kwam ik de vacature van GEA tegen. Gezien mijn interesse in interne bedrijfsprocessen en online marketing, leek de stage bij de Country Marketing afdeling mij wel wat. 

Om eerlijk te zijn kende ik GEA alleen van het bord dat naast het pand in Deventer staat, omdat ik daar regelmatig langs fiets. Als student ben je niet echt bekend met technische B2B bedrijven, maar inmiddels weet ik wel wat GEA doet. Gedeeltelijk natuurlijk, want het portfolio is eigenlijk te veel om op te noemen. Tijdens mijn stage ondersteun ik het Country Marketing team en ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen project. Ik ga mij verdiepen in het onderwerp Search Engine Optimization en de mogelijkheden voor GEA.

Ik ben nog maar net begonnen, maar tot nu toe bevalt mijn stage goed. Ik vond het wel wat spannend, het is namelijk de eerste keer dat ik stage loop. Daarom denk ik dat ik bij GEA op de goede plek zit, ik werd namelijk hartelijk ontvangen en er was ook een planning voor mij gemaakt. Zo weet ik in elk geval de eerste weken wat mij te wachten staat. Het is natuurlijk wel gek om mijn collega's alleen virtueel te zien en het zou leuk zijn als ik echt op kantoor zou kunnen werken. Maar het is goed te doen. Het duurt wel wat langer voordat je sommige dingen oppakt, omdat je niet zomaar even met elkaar kunt meekijken. Gelukkig is het bij GEA goed geregeld, er is genoeg te doen en mijn collega's staan altijd voor mij klaar. 

Marketing Stagiaire Florian

Florian (19) - International Business, Avans Hogeschool Den Bosch

Ik kwam bij GEA terecht omdat een bekende van de familie bij GEA werkt. Op aanraden van deze persoon nam ik eens een kijkje op de website. Nadat ik wat onderzoek had gedaan kwam ik erachter dat het bedrijf goed bij mij paste, het is een internationaal bedrijf met een focus op innovatie en duurzaamheid. Inmiddels loop ik alweer een paar maanden stage bij de afdeling Branding, Advertising en Trade Fairs bij GEA Den Bosch. 

Mijn stage bevalt erg goed! Ik leer niet alleen veel over marketing, communicatie en sales, maar ook over het internationale bedrijfsleven. De normen die gelden, maar ook welke tools er in de praktijk gebruikt worden. Vanwege de coronacrisis gaan de geplande beurzen niet door, daarom doe ik tijdens mijn stage onderzoek naar de digitale mogelijkheden. Willen onze klanten nog wel naar beurzen? Hoe staan ze tegenover de digitalisering van communicatie? Mijn doel is een plan te schrijven voor de korte termijn

In de eerste week van mijn stage mocht ik mee naar een beurs die nog doorging. Samen met mijn stagebegeleider heb ik rondgelopen en onderzocht hoe andere organisaties en beursorganisatoren te werk gaan. Het was de eerste beurs die ik bezocht, dus het was best indrukwekkend. Ik vond het echt heel cool dat ik, terwijl ik net begonnen was als stagiaire, meteen zo'n kans kreeg!

Marketing stagiaire Britney

Britney (19) - Bedrijfskunde, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In mijn derde jaar van mijn opleiding is het tijd om mijn kennis in de praktijk te brengen, ervaring op te doen en het bedrijfsleven te ontdekken. Een periode waar ik erg naar uitgekeken heb. Marketing interesseert mij en daarnaast ging mijn voorkeur uit naar een stageplek bij een groot internationaal bedrijf. Ik ben dus erg enthousiast dat ik nu de stagiaire ben van het Country Marketing team van GEA Nederland.

Het is nu mijn vierde stageweek en ik heb het enorm naar mijn zijn. De afgelopen weken ben ik steeds meer te weten gekomen over GEA. Ik vind het dan ook erg gaaf dat ik hier stage mag lopen. Ik heb al verschillende activiteiten opgepakt en heb de eerste aanzet gedaan voor mijn onderzoek. Ik ben benieuwd wat de periode mij nog brengt. Ik kijk er naar uit om mezelf verder te ontwikkelen, mijn marketingkennis verder te verbreden en te genieten van mijn stageperiode bij GEA.

marketing stagiaire Angela

Angela (22) - International Applied Business Administration, NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden

Mijn passie ligt bij de Engelse taal en een internationale omgeving. Om deze reden volg ik een internationale opleiding en was ik op zoek naar een uitdagende stage bij een internationaal bedrijf. Ik kwam toevallig een vacature tegen voor stagiaire Country Marketing van GEA Nederland die mijn aandacht trok. Ik was toen helemaal niet bekend met GEA en ging een beetje op onderzoek uit. Toen ik zag wat voor veelzijdig bedrijf GEA is, sprak de stage mij nog meer aan. Ook de uitdaging van marketing en communicatie in de B2B industrie was een motivatie voor mij om te reageren, en daar heb ik zeker geen spijt van gehad.

Tijdens mijn stage heb ik ook mijn afstudeerscriptie geschreven. Het was voor mij belangrijk dat het onderwerp iets te maken had met mijn passies: duurzaamheid en innovatie. Na overleg met mijn stagebegeleider kwamen we op het onderwerp maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ik heb niet alleen mijn scriptie over dit onderwerp geschreven, maar mocht ook enkele projecten starten met betrekking tot MVO. Heel tof dat ik kan werken aan wat ik belangrijk vind.

Ruben

Ruben (20) - Commerciële Economie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ik was destijds 19 jaar, net begonnen aan het derde jaar van mijn studie, toen ik mijn theoretische kennis in de praktijk kon gaan toepassen. Dit was een gevarieerd takenpakket wat ik heb uitgevoerd gedurende de 5 stagemaanden. Zaken waar ik met veel plezier aan gewerkt heb waren het organiseren van beurzen en (klant)events. De diversiteit is wat me erg aansprak. Het ene moment ben je druk bezig met het bepalen welke voorzieningen je nodig hebt, het andere moment bel je met de standbouwer om te overleggen over hoe je de algemene presentatie voor je ziet.

De prettige werkomgeving, waar genoeg ruimte is om zelf initiatief te nemen, heeft bijgedragen aan het plezier waarmee ik elke dag naar GEA kwam. Al met al heb ik zeker het gevoel dat ik hier veel heb geleerd en kijk ik dan ook terug op een leuke periode die me positief zal bijblijven!  Niet voor niets ben ik 1,5 jaar later nog steeds werkzaam voor GEA. Niet meer als stagiair maar als Marketing Assistant, waarbij ik 1 dag per week en in de vakanties bij GEA werk naast mijn studie. Een functie waar ik het onwijs naar mijn zin heb en ik zelfstandig projecten kan draaien!

Mandy2

Mandy Mekenkamp, Country Marketing Manager GEA Nederland

“Passie voor iets hebben, brengt vaak het beste in iemand naar boven. Ik vind het belangrijk dat een student een interessante en leerzame stagetijd heeft bij GEA, waar hij of zij goed op terugkijkt. Maar uiteraard moet de student ook iets meebrengen wat relevant is voor ons als bedrijf. Het beste uit jezelf halen tijdens je stage, lukt beter als het onderwerp je interesseert en dat je het gevoel krijgt dat je scriptie niet in een la verdwijnt. Als bedrijf hebben we altijd ideeën voor stageopdrachten, maar de fine-tuning doe ik altijd samen met de student. Dat geeft het beste resultaat tijdens de gehele stageperiode voor beide partijen.”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GEA zijn er altijd kansen voor aankomend talent! Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Neem dan contact met ons op via de blauwe knop en laat je gegevens achter. Om te zorgen dat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je de volgende informatie door te geven:

  • je leeftijd;
  • de opleiding die je volgt;
  • de naam en locatie van de hogeschool waar jij je opleiding volgt;
  • bij welke afdeling je stage zou willen lopen;
  • voor welke periode jij een stage zoekt.
Het sollicitatieproces

Het sollicitatieproces

  1. Leuk dat je solliciteert: Binnen vijf werkdagen ontvang je een bevestiging van je sollicitatie. 
  2. Op zoek naar een match: We gaan kijken of we een mogelijkheid hebben binnen GEA en laten je dit z.s.m. weten.
  3. Even voorstellen: Je bespreekt jouw kwaliteiten, wensen en verwachtingen met jouw toekomstige stagebegeleider.
  4. De details bespreken: In overleg met je stagebegeleider definieer je jouw toekomstige taken en formuleer je een stageopdracht. 
  5. Is alles geregeld? Dan zorgen wij ervoor dat er een stagecontract opgesteld wordt, dat je z.s.m. van ons ontvangt. 

Enthousiast geworden? Laat je gegevens achter!

Downloads

Stage bij GEA PDF 464.7 kB Download

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag