Menu
Industriële Warmtepompen
Lees meer

Industriële Warmtepompen

De vereisten voor verwarming en procesverwarming zijn over het algemeen vrij specifiek. Gelukkig voldoen warmtepompen bijna altijd aan deze behoeften. Dankzij hun efficiëntie en korte terugverdienperiode vormen ze een milieuvriendelijk en economisch aantrekkelijk alternatief voor conventionele verwarmingssystemen.

Toepasbaar in tal van applicaties

Een warmtepomp brengt warmte uit zijn omgeving – uit water of restwarmte van processen – van een lagere naar een hogere temperatuur. Een essentiële factor bij de planning en selectie van een warmtepompsysteem is de beoogde toepassing. De diversiteit van de industriële warmtepomp maakt hem toepasbaar in tal van applicaties waarin zowel verwarming als koeling nodig zijn.

Als de behoeften met de seizoenen veranderen van verwarming in koeling, zoals typisch het geval is in kantoorgebouwen en kassen, dan kan een warmtepomp van GEA verwarming leveren in de winter en koeling in de zomer. In de seizoenen waarin zowel verwarming als koeling nodig is, kan de efficiëntie van een warmtepomp tot wel 10 maal hoger zijn dan die van een gewone boiler-/koelinstallatie. 

In welke toepassing uw bedrijf ook geïnteresseerd is: als we naar de algehele levenscyclus kijken worden de kosten van een warmtepomp snel terugverdiend door een vermindering van het energieverbruik en een lagere milieubelasting. Bovendien maken wij waar mogelijk gebruik van natuurlijke koelmiddelen zoals ammoniak.

Type warmtepompen:

GEA RedAstrum
GEA RedAstrum

Standaard ammoniakwarmtepompen

De nieuwe serie standaard ammoniakwarmtepompen - GEA RedAstrum - ontworpen voor een toenemende vraag naar efficiëntie verwarmingsoplossingen. Deze nieuwe generatie bestaat uit vier warmtepompmodellen gebaseerd op de GEA Grasso M schroefcompressoren H, L, M, N, die nieuw ontwikkeld zijn voor toepassingen van 52 bar. De GEA RedAstrum draagt hitte over aan een verwarmingsdrager op temperaturen tussen de 55 en 80 °C, die gebruikt kan worden voor industriële processen of voor toevoer naar een stadsverwarmingsnetwerk.

Meer informatie.

GEA RedGenium
GEA RedGenium

Compacte warmtepomp tot 70 °C

GEA RedGenium is een compacte warmtepomp voor kleine tot middelgrote warmtebelasting. Flexibel geselecteerde modules, afhankelijk van de outputgrootte, vormen samen een ruimtebesparend en efficiënt systeemconcept. Perfect voor temperaturen tot 70 ° C, ideaal voor een breed scala aan warmtepomptoepassingen. Het hart van de GEA RedGenium-serie is de uiterst betrouwbare en efficiënte GEA Grasso V HP zuigercompressor. Speciaal ontwikkeld voor het kleinere capaciteitsbereik bij temperaturen tot 70 ° C.

Meer informatie.

Industriële warmtepompen met schroefcompressoren
Industriële warmtepompen met schroefcompressoren

Industriële warmtepomp met modulaire opzet

GEA warmtepompen zijn ontworpen voor geoptimaliseerde efficiëntie bij hoge temperaturen. Deze warmtepompen met modulaire opzet zijn aangepast aan sterk uiteenlopende capaciteiten (300 kW tot 15.000 kW) en geschikt voor veel verschillende industriële toepassingen, zoals stadsverwarmingssystemen, rookgascondensatie, hotels, ziekenhuizen, geothermische verwarming, papier- en pulpindustrie, datacentra en nog veel meer.

Meer informatie.

Ammoniakkoelinstallaties met geïntegreerde warmtepomp
Ammoniakkoelinstallaties met geïntegreerde warmtepomp

Ammoniakinstallatie met geïntegreerde warmtepomp

Ammoniakkoelinstallaties met geïntegreerde warmtepomp voor de hoogste efficiëntie.

Meer informatie. 

Meer weten over de mogelijkheden van een industriële warmtepomp voor jouw bedrijf?

Downloads

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag