Menu
25 jaar innovatie met GEA CookStar!
Contacteer GEA

25 jaar innovatie met GEA CookStar!

In 1992 werd de CookStar - 's werelds eerste dubbele spiraaloven - door GEA (destijds Koppens) gelanceerd, wat het industrieel garen compleet veranderde. De afgelopen 25 jaar heeft de GEA CookStar zich ontwikkeld tot ‘s werelds enige dubbele spiraaloven met drie-fase-garen principe.
Dit maakt dat de GEA CookStar nog steeds toonaangevend is op het gebied van innovatie, prestatie en betrouwbaarheid is.
 
Onze CookStars worden geproduceerd in Bakel, een dorp in Noord-Brabant. Vanuit daar worden ze naar alle hoeken van de wereld verzonden. Marcel Janssen, hoofd van het verkoop en ondersteuningsteam, speelt een belangrijke rol in de CookStar verkoop. “We kijken naar de verschillende markten, trends en wat de industrie doet en laten dit terugkomen in de ontwikkeling.” Marcel is betrokken geweest bij het vestigen van de CookStar in de Benelux en dacht bij het zien van zijn eerste CookStar; ’Wie koopt er nu iets wat zo groot is?” Een hoop mensen is gebleken. 
 
Wereldwijd draaien er namelijk meer dan 440 CookStars, zo’n 20 hiervan staan in Nederland. Zo kocht BRF in Oosterwolde het prototype van de eerste CookStar in 1993. Die originele oven staat nu 25 jaar later nog steeds op dezelfde plaats en de samenwerking tussen BRF en GEA is sterker dan ooit. “De CookStar heeft onze manier van koken veranderd!” aldus Ale Douwsma, voormalig Technisch Manager van BRF. 
 
Een andere mooie samenwerking is met onze trouwe klant Dalco in Oss, waar sinds 1999 de eerste CookStar staat en nummer twee al weer 10 productieve jaren mee gaat. Dus toen het tijd was om een derde oven aan te schaffen, twijfelde Stefan van den Hanenberg, Operations Director binnen Dalco, geen moment. 
 
Klik hier om meer inspirerende verhalen over onze klanten, mooie hoogtepunten en allerlei innovaties van de afgelopen 25 jaar CookStar te lezen.

Ons technology centre in Bakel bezoeken of heeft u een vraag?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag