Menu
‘Diep vanbinnen ben ik melkveehouder’, zegt nieuwe Sales Engineer Milking & Dairy Farming Sales van GEA Belgium
Klik hier

‘Diep vanbinnen ben ik melkveehouder’, zegt nieuwe Sales Engineer Milking & Dairy Farming Sales van GEA Belgium

Johan Jannes ademt melkveehouderij. Als kleine jongen al deed hij niets liever dan tussen de koeien vertoeven. Sinds enkele maanden vervoegde hij het Milking & Dairy Farming salesteam van GEA Belgium. “Ik ben heel blij dat ik melkveehouders mag adviseren, want diep vanbinnen ben ik er ook één”, vertelt hij.
Johan Jannes

"Ik ben tussen de koeien opgegroeid en vond dat geweldig”, begint Johan. “Ik herinner me dat ik als kleine jongen met mijn vader meeging naar vergaderingen van melkveehouders. Een netwerk dat me nu nog altijd van pas komt (lacht). Na de middelbare school volgde ik – hoe kan het ook anders – een graduaat landbouw aan de Hogeschool in Geel. Tot mijn 33e heb ik bij mijn ouders in het melkveebedrijf gewerkt, maar toen ze het bedrijf verkochten, moest ik plots op zoek naar een andere job. Ik gooide het roer helemaal om en gedurende 5 jaar ben ik iets totaal anders gaan doen: ik werd shopmanager bij Mobistar. Maar de lokroep van de landbouw bleek te sterk (lacht). Mijn pad leidde me achtereenvolgens naar een multinational die meststoffen verkoopt, een familiebedrijf dat stallen inricht en automatiseert en een stallenbouwer. En kijk, begin dit jaar zag ik de vacature voor Sales Engineer bij GEA en ik wist meteen: ‘Dat is iets voor mij’.”

Of de job is wat hij ervan verwacht had? “Helemaal”, vertelt Johan. “GEA is een solide multinational en dat voel je aan alles. In het Belgisch team heerst een toffe, familiale sfeer, maar ik vind het voor onze klanten een grote meerwaarde dat de technologie, het ruime productengamma en de ondersteuning van internationaal topniveau zijn. De voorbije maanden heb ik tijdens mijn opleidingstraject uitgebreid kennis kunnen maken met alles wat GEA aan melkveehouders te bieden heeft en dat geeft me veel vertrouwen.”

Johan weet intussen ook hoe hij zijn roots als melkveehouder en zijn jarenlange ervaring in de landbouw kan inzetten voor de GEA-klanten. “Weet je, ik voel dat ik alles in de hand heb om onze klanten goed vooruit te helpen. Want daar draait het eigenlijk allemaal om: luisteren naar de klanten, hen bij de hand nemen bij beslissingen die een grote impact hebben op hun werk en leven én hun plannen op de best mogelijke manier in realiteit omzetten. En laat dat nu net zijn wat ik zo graag doe”, besluit Johan.

Bent u melkveehouder en hebt u advies nodig?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag