Menu
‘Mijn doel? To get the job done’, zegt nieuwe GEA-process engineer voor Separation
Klik hier

‘Mijn doel? To get the job done’, zegt nieuwe GEA-process engineer voor Separation

In alle uithoeken van de wereld was ze de voorbije jaren actief voor de inbedrijfname van industriële productielijnen. Met alle soorten persoonlijkheden werkte ze samen, maar telkens hield ze één doel voor ogen: to get the job done. Na 7 jaar in Duitsland te hebben gewoond, keert Nele Verhaest terug naar België waar ze haar tanden zet in haar nieuwe job als process engineer voor Separation bij GEA Belgium.
Nele Verhaest

“Nadat ik in 2002 als bio-ingenieur was afgestudeerd, ging ik als projectingenieur aan de slag bij een chemisch bedrijf in Zelzate”, begint Nele. “Daarna werkte ik voor een planbureau van een Duitse machineleverancier dat over de hele wereld actief is in de houtplatenindustrie. Ik heb er ongelofelijk veel geleerd toen ik met zeer diverse teams van experten in fabrieken samenwerkte. En ook in mijn volgende job, toen ik betrokken was bij het ontwerp van een nieuwe technologie van een Duitse machinebouwer, viel het me op dat je het best mogelijke resultaat pas kan boeken als je goed samenwerkt en goed communiceert, met je team én met de klant.”

“Ik heb 7 jaar in Duitsland gewoond, maar kreeg stilaan het gevoel dat ik vastzat. Midden in de coronaperiode besliste ik om terug naar België te keren. Met GEA had ik meteen een goede ‘klik’ en dat vind ik heel belangrijk: zelfs al tijdens de sollicitatie kreeg ik de kans om mee te gaan bij een klant en te zien hoe ze tewerk gaan. Iedereen is heel vriendelijk en professioneel en ik voelde me meteen een volwaardig lid van het team. Ik kreeg zelfs een peter toegewezen die me op de eerste dag ontvangen en rondgeleid heeft, maar die ook nu zeer bereikbaar blijft en me goed begeleidt. Daarnaast volg ik een opleidingsplan dat in andere omstandigheden heel wat face-to-face ervaringen zou omvatten, maar in deze coronaperiode voor het grootste gedeelte digitaal is georganiseerd. Ik pik zoveel mogelijk trainingen mee en als ik de kans krijg om mee te gaan bij een klant, ben ik weg (lacht).”

Waar Nele zelf het verschil wil maken? “Kijk, het doel van mijn job is ervoor zorgen dat het werk zo goed mogelijk gedaan wordt. Enkel dan gaat een klant je vertrouwen en bij GEA komen aankloppen met toekomstige uitdagingen. Als procesingenieur ben je in een bevoorrechte positie. Naast de mechanische en programmeertechnische kijk heb je immers een derde, meer overkoepelende kijk op de feiten: je ziet niet alleen of iets theoretisch al dan niet in orde is, maar je zorgt er ook voor dat de klant ermee kan werken. Daarom zal ik altijd proberen om niet alleen de procesparameters zo precies mogelijk te rapporteren, maar ook de invloed op het eindproduct in kaart te brengen. En dat doe ik natuurlijk niet alleen. Ik ben een groot voorstander van gedifferentieerde teams: zet jonge, oudere, introverte, extraverte, mannelijke, vrouwelijke, … mensen bij elkaar in internationale teams en al die inzichten stuwen elkaar vooruit. Dat is bij GEA – gelukkig – niet anders (lacht).” 

Bent u actief in Separation en hebt u procesadvies nodig?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag