Menu
Ins en outs voor de brouwer
Contact

Ins en outs voor de brouwer

Kleine bedrijven, grote bewegingen. We hebben het hier natuurlijk over de Craft Brewers. Op 21 januari 2020 vindt de vierde editie van de Dutch Craft Beer Conference plaats in de Fokker terminal in Den Haag. Het thema 'Big Ambitions' zoomt in op de snelgroeiende craftbranche. Lees snel verder voor de informatie over de Craft Beer Conference en ontdek nieuwe informatie die voor jouw brouwerij interessant kan zijn!

De brouwtrends van 2019

Het afgelopen jaar zag een ongekende toename in populariteit van speciaalbieren. De Stichting Nederlandse biercultuur telt inmiddels 668 brouwerijen. Er was een specifieke toename in de micro-brouwerijen en brouwerijhuurders. Langzaam maar zeker neemt craft bier een groeiend deel van de bierverkoop voor zijn rekening. De schappen met speciaalbieren zijn niet meer uit onze winkels weg te denken. 

Craft bier bereikte een ongekende populariteit, maar wat is het precies? De Nederlandse CRAFT organisatie stelt enkele eisen aan craft brouwers: ze zijn onafhankelijk, authentiek en eerlijk. Verder brouwen ze niet meer dan een miljoen hectoliter bier per jaar. 

Wat ook kenmerkend is voor 2019 is de toename in verkoop van alcoholvrij of laag alcoholisch bier. Ondertussen is, van alle bieren en ciders die verkocht worden, al 5% alcoholvrij en 4% laag alcoholisch. Naast bier komt ook het tappen van bier steeds meer onder de aandacht, met tap café's, certificaten, opleidingen en wedstrijden. Ook zie je steeds meer bier op de kaart bij chique restaurants en zijn er zelfs restaurants die focussen op foodpairing met bier. 

"Plug & Win"

Over de hele wereld maken jonge, creatieve brouwers van ambachtelijke bier succesverhalen. Wat je nodig hebt is een slim recept, een goed merk voor je bier en de juiste apparatuur. Aangezien jij snel en flexibel wilt zijn, bieden wij al onze creatieve brouwoplossingen als “Plug & Win” aan. Simpelweg inpluggen en je bent klaar om te brouwen. Twee brouwerijen die al genieten van de voordelen zijn ‘Van de Streek” en “Othmar”.

Met de GEA “Plug & Win” centrifuge skids kun je perfect gebrouwen bier maximaal benutten en meer verkopen. Met deze skid:

  • produceer je 5 tot 10 % meer bier met dezelfde hoeveelheid grondstoffen;
  • verkort je het zuiverings- en rijpingsproces van het bier in de opslagtank met maximaal 30%;
  • blijf je flexibel, want je kunt de skid neerzetten waar je hem nodig hebt;
  • brouw je dezelfde hoeveelheid bier met aanzienlijk minder inspanning;

heb je multifunctionele toepassingen in het brouwproces om jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen.·        

Benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Meld je aan voor het Craft Event 2020 en bezoek onze workshop over de GEA “Plug & Win”.  

Kom in contact

Downloads

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag