Menu
Maak kennis met onze finance stagiairs
Kom in contact

Maak kennis met onze finance stagiairs

De jeugd heeft de toekomst, daarom spelen stagiairs een belangrijke rol binnen GEA. Mede door hun opleiding kijken ze anders naar producten, diensten en klanten. De andere manier van denken en goede ideeën worden gewaardeerd en geven waardevolle nieuwe inzichten. Uiteraard biedt GEA studenten graag de mogelijkheid ervaring op te doen. Hier vertellen onze finance stagiairs over hun ervaring.
Finance Stagiair Mick

Mick (21) - Bedrijfseconomie, Zuyd Hogeschool Sittard

Op een online platform van mijn school kwam ik de opdracht van GEA Food Solutions Weert tegen. Nadat ik had ik gesolliciteerd, werd ik uitgenodigd voor een gesprek en na de nodige communicatie werd ik aangenomen. De selectieprocedure beviel mij goed, want zowel de opdracht waarmee ik mij bezig zou houden en mijn andere taken waren vanaf het begin duidelijk. Voor de afdeling Finance heb ik onderzoek gedaan naar de kostprijs voor bepaalde machinegroepen en producties. Ik ben begonnen met het analyseren van de opbouw van de huidige kostprijs. Daarna heb ik theoretisch onderzoek gedaan naar de verschillende methodes en in hoeverre deze toepasbaar zijn voor GEA. Hoewel de implementatie van mijn plan iets is uitgelopen, is iedereen erg tevreden en dat geeft mij een goed gevoel. 

Tijdens mijn stage heb ik het erg naar mijn zin gehad. GEA heb ik als een open organisatie ervaren, waar iedereen bereid is je te helpen. Helaas moest ik halverwege mijn stage verplicht thuiswerken vanwege de corona maatregelen. Dat had als gevolg dat ik nog maar één dag per week op de locatie mocht werken. De beleving van mijn stage was daardoor natuurlijk anders, ik had minder contact met mijn collega's en kreeg minder mee van wat er op de locatie afspeelde. Ook al was het anders dan normaal, ik heb mijn tijd bij GEA als erg leerzaam ervaren en dat komt grotendeels door het fijne team en de bereidheid om mij alles te bieden wat ik nodig had.

Wat mij vooral is bijgebleven is hoe er wordt omgegaan met medewerkers. Ik zat op kantoor bij de manager en de teamleiders van de productie afdeling. Er kwamen regelmatig medewerkers binnenlopen met vragen. Het was erg leuk om te zien dat er goed wordt geluisterd en er steeds naar een oplossing wordt gezocht. Verder kwam ik erachter dat de praktijk toch wel heel anders is dan de theorie. Van de praktijk heb ik veruit het meeste geleerd. Toekomstige stagiairs raad ik aan niet bang te zijn om vragen te stellen, bij GEA wordt er goed naar je geluisterd en iedereen helpt je om het meeste uit je stage te halen. 

maak kennis met Thijs, onze finance stagiair

Thijs (20) - Finance & Control, Saxion Hogeschool Deventer

Voor mijn opleiding ging ik opzoek naar een stage in de finance wereld. Ik kwam GEA eigenlijk toevallig tegen doordat er op de stage website van Saxion Hogeschool nog een vacature van vorig jaar stond. Toen ik solliciteerde kende ik GEA eigenlijk alleen van naam, maar was ik niet bekend met het bedrijf. Het was even een sprong in het diepe, maar ik merk dat ik stap voor stap meer bekend word met GEA en de financiële afdeling. Tot nu toe bevalt mijn stage me goed, ik wordt goed begeleid en geholpen door mijn collega's. Dat op de afdeling een prettige en informele sfeer heerst draagt daar natuurlijk aan bij. Door aan het begin de verwachtingen van beide kanten te bespreken hebben we een goede planning opgesteld. 

Voor mijn opleiding heb ik een opdracht over de zeven aspecten van de reportingcyclus met focus op het beoordelen van betrouwbaarheid en het opstellen van rapportages. Daarnaast werk ik voor GEA aan verschillende financiële dashboards met als doel de informatie visueel te maken. Ik hoop mij tijdens deze stage verder te ontwikkelen op professioneel gebied, daarom heb ik mijzelf enkele doelstellingen gezet die ik wil realiseren. Wat ik snel merkte is dat goede aantekeningen heel belangrijk zijn, door dingen gestructureerd op te schrijven behoud ik overzicht. Er is meer dan genoeg informatie om op te schrijven!

Hoebink, Joost

Joost Hoebink, Senior Finance Director van Refrigeration Technologies Projects Den Bosch & Liquid and Powder Technologies Projects Deventer

Als Senior Finance Director ben ik verantwoordelijk voor Finance Refrigeration Technologies Projects in Den Bosch en Liquid Powder Technologies in Deventer. Finance zorgt voor een goede administratieve organisatie, interne controle en verwerking van alle transacties in het ERP systeem t.b.v. een betrouwbare financiële management rapportage. Dit betreft zowel de resultaten rekening, balans alsmede specificaties van de belangrijkste posten, in vergelijking met budget respectievelijk vorig jaar. Deze informatie is per activiteit c.q. per manager beschikbaar, zodat zij hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn als of het hun eigen bedrijf is. Tijdens de maandelijkse business review vertelt de manager wat de bijzonderheden in de cijfers zijn c.q. welke acties worden geïnitieerd om de resultaten verder te verbeteren. Ook is er aandacht voor de forecast c.q. risks & opportunities.

Finance maakt al een aantal jaren gebruik van stagiairs van de opleidingen bedrijfseconomie of bedrijfskunde. Een stagiair(e) heeft een eigen opdracht om een proces te optimaliseren, kostprijzen & tarieven te analyseren of onze management informatie & dashboarden te verbeteren. Daarnaast kunnen zij kennis maken met de Finance & Business Control activiteiten c.q. de maandelijkse business review meetings, zodat ze weten hoe een Finance afdeling is georganiseerd. Stagiaires zijn voor GEA interessant omdat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied, tijd hebben voor verbeterprojecten en nieuwe inzichten met zich mee brengen. De stages zijn tot nu toe goed verlopen.

De stagiair is de projectmanager en informeert ons tijdens wekelijkse sessie over de bevindingen en voortgang. Tijdens deze meeting geven we concrete feedback. Op deze manier kunnen we de stagiairs stap-voor-stap begeleiden en zien we hoe de feedback wordt verwerkt. Ik merk dat wanneer we de stagiair verantwoordelijk maken ze veel kennis en ervaring opdoen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat stagiairs niet alleen een advies schrijven, maar ze hun adviezen ook in de praktijk brengen.

De projecten waar stagiairs zich mee bezig houden zijn actuele onderwerpen die van belang zijn voor ons team. Zo dragen stagiairs bij aan nieuwe ontwikkelingen en stoeien ze met nieuwe onderwerpen. Je hoeft als stagiair bij GEA niet bang te zijn dat jouw werk in de la belandt, er wordt echt wat mee gedaan. Tijdens de stage worden stagiairs begeleid door ervaren collega's, maar het is ook belangrijk dat ze zelfstandig aan het werk kunnen. Persoonlijke ontwikkeling is namelijk een belangrijk onderdeel van de stage. Je kunt tijdens je stage bij GEA Finance dus veel leren, ook op het gebied van sociale vaardigheden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GEA zijn er altijd kansen voor aankomend talent! Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Neem dan contact met ons op via de blauwe knop en laat je gegevens achter. Om te zorgen dat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je de volgende informatie door te geven:

  • je volledige naam
  • de opleiding die je volgt;  
  • bij welke afdeling en locatie je stage wilt lopen;
  • voor welke periode jij een stage zoekt;
  • informatie over je schoolopdracht/afstudeeropdracht;
  • hoeveel uur per week je beschikbaar bent;
  • je e-mailadres;
  • je telefoonnummer.

Enthousiast geworden? Laat je gegevens achter!

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag