Menu
GEA DairyManagement Support (DMS)

GEA DairyManagement Support (DMS)

Met het GEA 5 stappenplan succesvoller werken met een melkrobot! Het GEA DairyManagement Support team staat klaar om van de verwachtingen en doelstellingen die een melkveehouder heeft na aanschaf van een melkrobot, een succes te maken. Dit gebeurt bij zowel bestaande melkrobot gebruikers als bij nieuwe. Tijdens deze begeleiding gaan we samen met de veehouder een plan opstellen en kijken we naar de 5 belangrijkste punten rondom robotmelken, benutting van het managementsysteem (van attenties tot preventief handelen), arbeid en routines, koegezondheid, voerefficiëntie, samenwerking opbouwen tussen de erfbetreders: melkmachine leverancier, voerleverancier en dierenarts.
DairyRobot R9500 - GEA DairyManagement Support

De overgang naar automatisch melken doen we in vijf stappen.

1. Direct na de aankoop

Zodra de keuze is gevallen voor GEA, de handtekening gezet is, zal het GEA DairyManagement Support team dit direct oppakken. Uw wordt volledig professioneel begeleid vanaf de deal in het klaarmaken van de veestapel voor Automatisch melken. Hiervoor maken we gebruik van onze jarenlange kennis welke is samengevat in de DairyManagement Support App. 

In de eerste dagen na de deal zullen we een nulmeting verrichten,
 adviseren hoe u uw koeien kunt voorbereiden op automatisch melken, hierbij kunt u denken aan: diergezondheid, klauwen, routines, rantsoenen bijstellen, eventuele overgang naar een ander dipmiddelfokkerij enzovoorts.  

2. De overgangsperiode

Tijdens de overgangsperiode zijn er veel vragen, er komt een drukke tijd aan, u gaat bijna het melken overlaten aan een robot. Om dit vlekkeloos te laten verlopen, zorgen we dat alle puntjes op de i staan tijdens de opstart. Zijn er genoeg mensen geregeld? Hoe is de speenconditie? Zijn alle bouwwerkzaamheden klaar met de opstart?

Het is tijdens de opstart erg belangrijk dat indien mogelijk de (ver)bouw zo goed als af is. 
Elk klusje na de opstart heeft invloed op het succes 

3. Het opstarten

De eerste weken met het opstarten komt er veel op de veehouder af. Hoe kan ik de koeien controleren? Wanneer weet ik dat een koe ziek is? Hoe kan ik de robot bedienen? Wanneer ga ik koeien halen? Al deze punten worden in deze periode aan u uitgelegd.  

4. De eerste 15 weken

Een aantal dagen na de opstart begint het allemaal wat overzichtelijker te worden, u kunt goed met de robot werken. Maar hoe kun je het voer bijstellen? Welke koeien hebben restvoer? Wat doe je met celgetal attenties? Zijn de voerinstellingen wel goed? Tijdens deze periode zullen we samen met de veehouder, voerleverancier, dierenarts en overige erfbetreders alles finetunen, hierbij kunt u denken aan de onderwerpen: behandelplan, mastitis, voeding,  en koe gezondheid 

5. De toekomst

Ook na de eerste 15 weken zullen we u altijd blijven ondersteunen. We komen langs om een tussenstand op te stellen, tijdens deze bezoeken zullen we u attenderen op punten welke voor robotmelken belangrijk zijn, hierbij kunt u denken aan: Robotprestaties, kudde prestaties, worden de doelen gehaald?, melkkwaliteit en nog veel meer.  

Adam Garfat en zijn DairyRobot R9500 Melkrobot

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag