Menu
Van Tiromat naar GEA DeltaPak
Neem contact op

Van Tiromat naar GEA DeltaPak

Ambachtelijke horecaslagerij ABZ Anloo schafte in 2017 een nieuwe dieptrekverpakkingsmachine aan: de GEA DeltaPak, het nieuwe instapmodel binnen het assortiment dieptrekkers van GEA. De opgebouwde vertrouwensrelatie is voor eigenaar Erwin Bos (foto) een belangrijke reden om voor GEA te kiezen.
abz-anloo-erwin-bos-gea-deltapak

ABZ Anloo staat voor passie en kwaliteit in vlees. En dat al ruim vijftig jaar lang. “Mijn vader Arie legde de basis voor het hedendaagse bedrijf: hij begon in 1963 een eigen slagerij, in Zuidlaren”, vertelt Erwin Bos, directeur van ABZ Anloo. “In 1973 streek hij hier in Anloo neer, in een voormalige melkfabriek. In de loop der jaren is het bedrijf verder uitgebouwd. Inmiddels leveren we een uitgebreid assortiment aan vleesproducten - een klein deel slachten we ook zelf - en werken er circa 25 mensen bij ons bedrijf.”

verpakking-pulled-pork-gea-deltapak-detail

Eerlijkheid en kwaliteit

ABZ Anloo is sterk verbonden met en diep geworteld in de regio. Onder meer omdat het vlees voornamelijk wordt geleverd aan horecabedrijven in Noord-Nederland. “We snijden en bereiden het vlees zelf. ABZ Anloo profileert zich echt als ambachtelijke horecaslagerij”, licht Erwin toe. “Maatwerk voert daarbij de boventoon. Zo stemmen we smaak, portionering en verpakking af op de individuele klantwensen. De wensen op dit vlak lopen zeer uiteen; hierin is nauwelijks een lijn te ontdekken. Dit maatwerk maakt ABZ Anloo uniek, niets is standaard voor ons. Bovendien onderscheiden we ons doordat we pure vleesproducten leveren, die niet zijn geïnjecteerd of getumbeld. Toevoegingen of behandelingen om de houdbaarheid te verlengen, zijn niet aan de orde: wij staan voor eerlijkheid en kwaliteit.”

We tornen niet aan kwaliteit

Erwin geeft aan dat onder meer burgers de laatste jaren erg in trek zijn. Ook merkt hij dat steeds meer klanten de voorkeur geven aan een ‘neutraal’ vleesproduct, waaraan alleen zout en peper zijn toegevoegd.“De echte vleessmaak moet goed naar voren komen.” Daarnaast is een stabiele productkwaliteit belangrijk voor de klanten van ABZ Anloo. “Om deze reden werken we bijvoorbeeld alleen samen met goede leveranciers, met wie we duidelijke afspraken maken. We tornen niet aan de kwaliteit.”

packaging-pulled-pork-gea-deltapak

Solide, efficiënt en energiezuinig

Erwin benadrukt dat goede verwerkings- en verpakkingsmachines essentieel zijn om de hoogwaardige producten en het maatwerk te kunnen leveren waar ABZ Anloo om bekend staat. Het bedrijf werkt wat dit betreft al jarenlang samen met GEA. “Voor het verpakken in kleinverpakkingen zetten we aanvankelijk de befaamde Tiromat CS 430-dieptrekverpakkingsmachine in”, zegt Erwin. “Vorig jaar was deze, na bijna veertig jaar, aan vervanging toe. Daarbij zochten we een oplossing om het vlees machinaal te vacumeren; dit was een wens van onze klanten.”

De ondernemer ging daarop op zoek naar een nieuwe dieptrek- verpakkingsmachine en benaderde drie bedrijven. Uiteindelijk viel de keuze op de GEA DeltaPak, het instapmodel binnen het assortiment dieptrekkers van GEA. “Een solide machine die geschikt is voor kleinere, flexibele aantallen en die zowel efficiënt als energiezuinig werkt”, licht Erwin toe. “Het feit dat de machine slechts vijf meter lang is, was een voordeel; de beschikbare ruimte was namelijk beperkt.”

ABZ Anloo gebruikt de GEA DeltaPak om vlees te verpakken in porties tot 500 gram. Hierbij gaat het om een breed scala aan vleessoorten: van soepballen, gyros en vers satévlees tot kipreepjes, shoarma en gegaarde kip- en runderstoof. “Bij de keuze voor de GEA DeltaPak speelden ook de mogelijkheden van de dieptrekverpakkingsmachine een rol”, vertelt Erwin. “Zo kunnen de drie bijgeleverde mallen voor diverse verpakkingen worden gebruikt en is het mogelijk om mallen bij te maken.”

Met de GEA-verpakkingsmachines leggen we een stevige basis voor de toekomst!

Een pluspunt is volgens Erwin ook dat de GEA DeltaPak kan worden ingezet om te begassen en het  merendeel van de producten te vacumeren. “Bovendien heeft de machine een hogere doorloopsnelheid. Hierdoor kunnen we besparen op personeelskosten.”Erwin is tevreden over de samenwerking met GEA. “Zij leveren maatwerk en de service is zeer goed; we hebben bijvoorbeeld een jaar extra garantie gekregen. We vinden het ook prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Er is wederzijds vertrouwen; dat is heel waardevol.”

Flexibeler

De ondernemer laat zich momenteel adviseren over de nieuwe vormmachines van GEA. “Deze moeten ons naar de toekomst toe meer flexibiliteit bieden én geven ons de kans om nieuwe producten te introduceren, om op deze manier nieuwe markten aan te boren. Met de GEA-verpakkingsmachines leggen we een stevige basis voor de toekomst!”

Meer informatie over GEA dieptrekoplossingen?

Downloads

0.0 B Download

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag