Menu
Maak kennis met onze HR-stagiaire
Kom in contact

Maak kennis met onze HR-stagiaire

De jeugd heeft de toekomst, daarom spelen stagiaires een belangrijke rol binnen GEA. Mede door hun opleiding kijken ze anders naar producten, diensten en klanten. De andere manier van denken en goede ideeën worden gewaardeerd en geven waardevolle nieuwe inzichten. Uiteraard biedt GEA studenten graag de mogelijkheid ervaring op te doen. Onze HR-stagiaire vertelt hier over haar ervaring.
Maak kennis met onze HR stagiaire, Noor

Noor van de Pas (22) - Human Resource Management, Avans Hogeschool Den Bosch

Voor mijn opleiding moest ik stage lopen bij een bedrijf. Ik ben bij GEA terechtgekomen toen ik op LinkedIn toevallig een bericht zag van een oud-studente over een vacature bij GEA. Ik was meteen verkocht en dacht "hier wil ik stage lopen". Ik vind het belangrijk om mezelf uit te dagen en stage lopen bij een groot, internationaal bedrijf is daarvoor de perfecte kans.

Bij het eerste gesprek was het mij al duidelijk wat de HR afdeling van GEA mij kon bieden en waar ik zelf invulling aan kon geven. Mijn collega's zeggen ook wel "Wij bieden je de tools, maar door jouw invulling kan je van jouw stage een top-stage maken". Wat mij erg aansprak was de mogelijkheid om mee te denken op strategisch niveau, dit is best wel uniek voor een HR-stage. Meestal werk je op operationeel niveau mee in de organisatie.

Ik doe onderzoek voor school, maar houd mij ook bezig met projecten zoals het ziekteverzuimbeleid en arbeidsmarktcommunicatie en ik werk mee in de bestaande werkgroepen zoals bijvoorbeeld om vitaliteit van medewerkers te stimuleren en een project 'onboarding' start van nieuwe collega's. Het bevalt me heel goed, alles wat ik hoorde tijdens kennismakingsgesprekken valt nu echt op z'n plaats. Het is heel leuk dat ik alles zelf kan ervaren, in contact kom met verschillende mensen en bij veel projecten betrokken word. Wat ik heel bijzonder vind is dat ik als stagiaire hele diverse dingen mag en kan doen en dat mijn bijdrage ertoe doet. Er heerst een hele open cultuur en dat vind ik fijn. 

Gwenny Blakenburg

Gwenny Blakenburg - HR Business Partner GEA Nederland in Den Bosch

Als HR Business Partner voor GEA Nederland dien ik als adviseur op het gebied van personeelszaken. In ons team vinden we stagiairs erg belangrijk, vanwege hun frisse blik op het vak, kennis en ideeën. Ze houden ons scherp door kritische vragen te stellen. Stagiairs zijn jong en onbevangen, omdat ze weinig praktijkervaring hebben. Dit is vaak een mooie aanvulling op het team, want ze laten zich nergens door tegenhouden.

De studenten van nu zijn de collega's van de toekomst, daarom werk ik graag met stagiairs. Binnen zo'n dynamisch vakgebied is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste trends. Het is ook leuk om te zien hoe een stagiair de theorie in de praktijk toepast. Ik begeleid nu voor het eerst een stagiair tijdens de gehele stageperiode, zeker in de corona-tijd is dit soms een uitdaging. Ik wil natuurlijk dat de stagiair alles in de praktijk kan ervaren, maar we moeten ons wel aan de regels houden.

Vanuit de HR-afdeling werken we met een zorgvuldig selectieproces voor stagiairs. Eerst maken we duidelijk wie wij zijn, wat wij willen en wat wij een stagiair kunnen bieden. Dit is ook wat we van de kandidaten willen horen. De uitkomsten bespreken we in speeddates, zo krijgt elke kandidaat een eerlijke kans. We bereiden de stagiairs voor op het feit dat GEA een complexe organisatie is. Het is erg belangrijk dat ze hier mee om kunnen gaan en tijdens hun stage kunnen groeien.

Wat ik toekomstige stagiairs zou willen meegeven? Als stagiair bij GEA ben jij aan zet, neem de regie in handen over jouw stage en onderzoek. Maak fouten, maar leer er vooral van. Wees die spons en neem alle informatie in je op. 

HR Marjolein van der Heide

Marjolein van der Heide - Head of HR, GEA Nederland in Den Bosch

Ik ben de Head of HR voor de DACH EE I NCE regio waar Nederland onderdeel van uit maakt. Daarnaast ben ik ook de HR Business Partner voor de Regional Head van deze regio.

Binnen het Nederlandse HR-team hebben we veel ervaring met stagiairs en zien we onszelf ook binnen GEA als de ambassadeurs voor het studentenbeleid waar de inzet van stagiaires onderdeel van uit maakt.

Stagiairs brengen frisse, nieuwe kennis ideeën. Ze kunnen in een korte tijd heel veel bijdragen aan de organisatie.Verder zorgen stagiairs ervoor dat we bewust bezig blijven met het waarom en hoe we dingen doen. Stagiairs zijn over het algemeen innovatief en vol met energie. Een mooi voorbeeld hiervan is de kennismaking van onze huidige HR-stagiaire, Noor. Vanwege corona liep de kennismaking anders dan normaal, om toch kennis met haar te kunnen maken had Noor een filmpje over zichzelf gemaakt. Het resultaat was een mooie, persoonlijke boodschap met veel energie. Ze sprong echt het beeld uit. Alle stagiairs brengen hun eigen energie, perspectief en kennis mee.

Ik zou tegen mogelijk toekomstige stagiairs willen zeggen: GEA heeft alles in huis: engineering, technologie en service, je kunt alle kanten op. Als je wilt ervaren hoe het is om bij een technische hoogwaardige organisatie te werken, dan is GEA de juiste plek. GEA staat bij ons voor Groeien, Ervaren en Aandurven. Ik denk dat dit heel veel zegt. Groeien als persoon en in je professie. Ervaring op doen, er is genoeg te leren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bij GEA zijn er altijd kansen voor aankomend talent! Benieuwd welke mogelijkheden er voor jouw zijn? Neem dan contact met ons op via de blauwe knop en laat je gegevens achter. Om te zorgen dat we je in contact kunnen brengen met de juiste persoon vragen we je de volgende informatie door te geven:

  • je volledige naam
  • de opleiding die je volgt; 
  • bij welke afdeling en locatie je stage wilt lopen;
  • voor welke periode jij een stage zoekt;
  • informatie over je schoolopdracht/afstudeeropdracht;
  • hoeveel uur per week je beschikbaar bent;
  • je e-mailadres;
  • je telefoonnummer.

Enthousiast geworden? Laat je gegevens achter!

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag