Menu
Hygiëne is essentieel voor zowel kwaliteit als productiviteit
Bekijk de mogelijkheden

Hygiëne is essentieel voor zowel kwaliteit als productiviteit

Bij een goed hygiënisch design draait alles om communicatie. In de vlees- en pluimveesector bestaat geen twijfel over de voordelen van hygiënisch ontworpen systemen, die bijdragen aan goede en eenvoudige reiniging en vermindering van stilstand. Het beïnvloedt het proces op verschillende manieren, denk aan de kwaliteit en de productiviteit van de productielijn. Belangrijk hierbij is om tijdens het bouwen van de machine goed te luisteren naar operators en schoonmakers, zij zijn ten slotte de personen die de apparatuur gebruiken en schoonhouden.
engineer-verpakken-dieptrek-hygiene-gea

Hoge productiviteit gecombineerd met hoge kwaliteit

Om de hygiëne op een hoog niveau te houden, is het van belang dat er grondig en snel gereinigd kan worden. Alle onderdelen van bijvoorbeeld de GEA MultiJector 700, van de tank tot de naalden, zijn snel en gemakkelijk te verwijderen. In enkele minuten verwijdert één persoon alle 792 naalden zonder gebruik te maken van gereedschap, en er zijn speciale reinigingskits voor deze naalden. Alles, van buizen en filters tot aansluitingen, is snel en eenvoudig te verwijderen, te reinigen en te desinfecteren, en de transportband heeft een speciaal ontworpen trolley wat een mogelijk moeilijke klus makkelijk maakt.

De geavanceerde software maakt procesbeheersing tijdens het gehele pekelinjectieproces mogelijk. Producteigenschappen zoals kleur, smaak, houdbaarheid en rendement worden optimaal beheerst. 

Samenspraak is belangrijk

Samenspraak is belangrijk. Bij GEA kijken we daarom altijd in samenspraak met de opdrachtgever of de machines nóg beter kunnen. Dat is een continu verbeterproces. Je kijkt altijd of de bediening beter kan, of het mogelijk is om met minder losse onderdelen te werken, of de machine toegankelijker gemaakt kan worden voor de schoonmakers en of je het design zo kunt aanpassen dat er minder kritische punten zijn. Dit is dan ook het vlak waarop operators en schoonmakers in beeld komen. Er is namelijk niemand die beter weet waar kritische punten zijn dan de schoonmakers en operaters die dagelijks met de machines werken. 

GEA probeert goed te luisteren naar feedback uit de markt. Dit is de basis voor de doorontwikkeling van de bestaande machines of modules. Daarbij laten we hygiëne-experts al in de conceptfase meekijken. Zij kijken met een andere blik naar het ontwerp en zijn daardoor goed in staat om de hygiënische risico’s goed in kaart te brengen. Samen kijken we hoe we deze kritische punten kunnen verminderen. Bij een goed hygiënisch design is het de uitdaging om niet alleen de zichtbare maar ook de onzichtbare onderdelen goed reinigbaar te maken

Benieuwd hoe jij hygiënischer kan werken?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag