Menu
GEA Nederland steunt de Nederlandse Hartstichting

GEA Nederland steunt de Nederlandse Hartstichting

Dit jaar kiest GEA Nederland ervoor om de Nederlandse Hartstichting financieel te steunen. Dit doen we als AED-partner van de Nederlandse Hartstichting. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier een waardevolle bijdrage leveren op een plek waar het juist nu hard nodig is!
GEA Geeft

Wat doet GEA?

Dit jaar doneert GEA 5.000 euro aan de Nederlandse Hartstichting. Daardoor zijn we AED-partner, dit houdt in dat GEA één AED weggeeft aan een externe partij op verzoek van een medewerker. Als collega kan jij een vereniging of onderneming nomineren, die een AED goed kan gebruiken.

Belang van een AED

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Met een AED wordt het hart gereset en laat het weer normaal kloppen. Dit resetten wordt ook wel defibrilleren genoemd. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat op kritieke punten AED's aanwezig zijn. Inmiddels hangen er al meer dan 25.000 AED's in Nederland, maar er zijn er nog meer nodig. 

De aanwezigheid van een AED is dus enorm belangrijk, daarom geeft GEA graag een vereniging of onderneming de mogelijkheid er één te ontvangen. De 5.000 euro die GEA doneert wordt gebruikt om onderzoek te doen naar het effect van het coronavirus op het menselijk lichaam. Gezien de enorme impact die de coronacrisis op onze samenleving heeft zijn wij ervan overtuigd dat we op deze manier een waardevolle bijdrage leveren op een plek waar het juist nu hard nodig is!

Wat doet de Nederlandse Hartstichting

Dagelijks overlijden 106 mensen aan de gevolgen van Hart- en Vaatziekten. Per week worden 300 mensen getroffen door een hartstilstand en 800 mensen getroffen door een beroerte buiten het ziekenhuis. Verder zijn de gevolgen van de corona crisis op ons land niet te ontkennen. Juist nu is onderzoek op het gebied van hart- en vaatziekten nog meer van belang dan ooit tevoren. De Nederlandse Hartstichting is samen met artsen, wetenschappers en bijna alle Nederlandse ziekenhuizen onderzoek gestart naar het effect van corona op het hart.

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag