Menu
Bekijk het heden - analyseer het verleden
Plan een afspraak

Bekijk het heden - analyseer het verleden

GEA Refrigeration Nederland bouwt diverse koeleenheden voor visserij, petrochemische bedrijven en distributiecentra voor levensmiddelenbedrijven. Voor het demomodel van GEA Omni™ was een compacte demokoffer nodig, die Faes samen met hen heeft ontwikkeld. Wilco Kanters vertelt over deze samenwerking.

Kun je vertellen wat GEA precies doet?

“GEA is een groot industrieel concern dat wereldwijd zo’n 18.000 mensen in dienst heeft. De hoofdvestiging zit in Düsseldorf; in Nederland zijn we in Den Bosch vertegenwoordigd.

Wij zijn gespecialiseerd in grootschalige koeltechnische installaties.
Zo zijn de koelmachines die we leveren aan distributiecentra vele malen groter dan wat er in de supermarkten zelf staat. De koeleenheden die we leveren aan de visserij hebben een koelcapaciteit die wel 3 tot 4 keer groter is dan die van distributiecentra. Dit omdat gevangen vis zo snel mogelijk ingevroren dient te worden. 

Wat is GEA Omni™?

“Dit is een industriele controller waarmee compressoren of een complete installatie optimaal geregeld en beheerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan starten en stoppen op het juiste moment, of het constant houden van de temperatuur.
Deze regelaar is zeer compleet en bevat een groot aantal standaard options die bij een concurerende regelaars als optie aangeschaft dient te worden.

Hoe ben je met Faes in contact gekomen?

“We hebben diverse modellen van GEA Omni™ die we mee kunnen nemen naar klanten of kunnen laten zien op beurzen. We kunnen zo gemakkelijk laten zien wat de voordelen van GEA Omni™ zijn. Voorheen werkten we met industriële demokoffers vanuit de Verenigde Staten. Die waren goed voor vliegtuigruimen, maar wij zochten toch iets handzamers dat je ook in de auto mee kunt nemen en er mooi en gelikt uit ziet. Toen we op zoek gingen naar een partner die dit kan realiseren kwamen we bij Faes uit.”

Na een eerste versie en nog wat aanpassingen op en neer kregen we uiteindelijk de tweede, definitieve versie. Die was precies zoals we het graag wilde. We hebben nu een koffer waarmee we de Omni ‘plug-and-play’ kunnen inzetten voor trainingsdoeleinden en demo’s.

Ook een demonstratie van de GEA Omni™?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag