Menu
Dippen in de beker | met GEA
Kom in contact

Dippen in de beker | met GEA

Het celgetal verlagen en de melkkwaliteit verbeteren. Dat is zeker met een melkrobot een uitdaging. Een extra aandachtspunt is het risico op kruisbesmetting en de minder goede werking van een dipmiddel als er wordt gesprayd. Toch is er eenvoudige manier om dit op te lossen.

Aandachtspunten voor een optimale melkkwaliteit

Er zijn diverse punten die bijdragen aan een optimale melkkwaliteit. Zorg ervoor dat de infectiedruk zo laag mogelijk is door het stalklimaat en de hygiëne te optimaliseren. Verbeter de speenconditie door de juiste melk(robot)installatie instellingen die aansluiten op de huidige veestapel en voorkom kruisbesmetting. De kosten van één mastitisgeval kunnen oplopen tot € 438,- (Bron Van Soest et al, 2016) dus het is de moeite waard om dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Gedipte speen 3

Belang van het dippen

Direct na het melken begint een periode met een zeer hoog risico op infecties. Vooral dan is het van belang dat belaste spenen worden verzorgd. Omdat het slotgat van de speen pas na 30-60 minuten sluit, is de melkklier na de fase van het melken uiterst vatbaar voor infecties. Volgens het NMC (National Mastitis Council) kunnen 50% van de nieuwe uier-infecties door het gebruik van een geschikt dipproduct worden voorkomen!

Tips om beter en efficiënter te dippen

Door te dippen in de melkbeker zorg je ervoor dat de kans op kruisbesmetting zeer klein wordt, wat de uiergezondheid en dus de melkkwaliteit ten goede komt. Dit kan standaard met de DairyRobot R9500 dankzij het "In-Liner EverythingTM  principe. Door de dip vanuit de kop van de tepelvoering langs de speen te doseren, komt het dipmiddel optimaal over de gehele lengte van de spenen en bij het slotgat terecht. Hierdoor wordt de speen optimaal beschermd, behaal je het hoogste rendement van de dip en voorkom je verlies van dipproduct zoals zich dat voordoet bij (robot)spraysystemen.

in-liner-everything-dip-normal

Uniek In-Liner Everything principe

In de GEA DairyRobot R9500 melkrobot wordt zelfs het gehele melkproces in de bekers uitgevoerd: van speenreiniging, stimulatie, melken, dippen tot en met de backflush. Alles in één aansluiting. Doordat geen enkel onderdeel (zoals een borstel of voorbehandelbeker) van speen tot speen gaat, maar iedere tepelbeker het gehele melkproces kan realiseren, wordt kruisbesmetting automatisch geminimaliseerd!

Hoogwaardige melk produceren met één enkele aansluiting, dat kan met het GEA In-Liner EverythingTM principe: 

  • Elke melking, altijd exact dezelfde melkroutine
  • Elke speen is altijd gegarandeerd gereinigd
  • Snel, goed en volledig uitmelken
  • Optimale uiergezondheid
  • Zorgt voor de beste melkkwaliteit

Wil je meer weten over de mogelijkheden van automatisch dippen en het In-Liner EverythingTM principe, kom dan in contact of vraag ernaar bij je lokale GEA-dealer.

Meer weten over de mogelijkheden voor automatisch dippen?

Downloads

0.0 B Download
0.0 B Download
0.0 B Download

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag