Automatisch dippen in de tepelbeker!
Vraag aan

Automatisch dippen in de tepelbeker!

We staan er lang niet altijd bij stil, maar bij het melken loop je een groot risico op kruisbesmetting. Benieuwd hoe je dit kunt elimineren en tegelijkertijd het celgetal kunt verlagen? Of wil je het meeste rendement behalen door middel van dipmiddelen? Onze experts geven je graag een gratis advies op maat.
5 voordelen van dippen in de tepelbeker

Elimineer kruisbesmetting

Dippen in de melkbeker zorgt voor een volledige uitsluiting van kruisbesmetting, wat resulteert in een verlaging van het celgetal. Dit wordt ook wel het ‘In-liner everything-principe’ genoemd. Deze methode kan in zowel melkstallen als op robots worden toegepast. Door de dip vanuit de kop van de tepelvoering langs de speen te doseren, komt het dipmiddel optimaal over de gehele lengte van de spenen terecht. Hiermee heb je het hoogste rendement van de dip en voorkom je verlies van het product zoals zich dat voordoet bij spraysystemen. In de DairyRobot R9500 melkrobot van GEA wordt zelfs het gehele proces in de bekers uitgevoerd: van voorbehandeling, nadippen tot en met de backflush. Alles in één tepelvoering. Doordat geen enkel onderdeel (zoals een borstel of voorbehandelbeker) van speen op speen gaat, maar iedere tepelbeker de hele werkgang kan realiseren, wordt kruisbesmetting automatisch uitgesloten!

dip-robot-gea

Meer weten?


Wil je meer weten over de mogelijkheden van automatisch dippen, meld je dan hieronder aan voor gratis advies op maat. Geef hierin aan of je geïnteresseerd bent in informatie voor een melkstal of melkrobot(s). Een specialist van GEA zal vervolgens contact met je opnemen om samen te gaan kijken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en kruisbesmetting helemaal uit te sluiten. 

Vraag nu een gratis optimalisatiegesprek aan

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen

Even geduld aub, we verwerken je inschrijving.

Bedankt voor je inschrijving!
Gelieve je mailbox na te kijken voor een bevestigings-e-mail om je inschrijving af te ronden.

Oeps, er liep iets fout.
Gelieve opnieuw te proberen binnen enkele ogenblikken.