5 tips voor een succesvolle start van het weideseizoen
Vraag aan

5 tips voor een succesvolle start van het weideseizoen

Weidegang wordt inmiddels op 80,4% van de melkveebedrijven in Nederland toegepast, in diverse vormen. Veelal opgezet naar de mogelijkheden van het bedrijf - denk aan de ligging, melkinstallatie en grondsoort - en volgens de voorkeuren van de veehouder. In de praktijk zijn er echter door middel van kleine aanpassingen altijd nog verbeteringen te realiseren. Hierbij een paar nuttige tips:
Weidegang - 5 tips

Het Convenant Weidegang

Weidende koeien kenmerken het Nederlandse landschap. Zij maken de melkveehouderij zichtbaar en bepalen mede het beeld dat de maatschappij van de Nederlandse zuivelsector en haar producten heeft. Weidegang levert ook een bijdrage aan het natuurlijke graasgedrag van de koe. Echter, de laatste jaren daalde het aantal melkveehouderijen dat aan weidegang doet. Het Convenant Weidegang geeft een impuls aan weidegang om deze trend te keren. (bron: www.duurzamezuivelketen.nl).

In 2017 ondertekende GEA als een van de eerste partijen het Weideconvenant. Het Convenant Weidegang is een samenwerking van diverse (zuivel)bedrijven en organisaties  waarin wordt gestreefd om koeien, zoveel als mogelijk, weidegang te bieden. 

Benieuwd hoe jij je weidegang kan verbeteren? Vraag nu een gratis optimalisatie adviesgesprek aan via GEA.

Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen

Even geduld aub, we verwerken je inschrijving.

Bedankt voor je inschrijving!
Gelieve je mailbox na te kijken voor een bevestigings-e-mail om je inschrijving af te ronden.

Oeps, er liep iets fout.
Gelieve opnieuw te proberen binnen enkele ogenblikken.