Menu
‘Klanten oplossingen aanreiken geeft me energie’, zegt nieuwe GEA product sales coordinator Milking, Dairy & Farming
Klik hier

‘Klanten oplossingen aanreiken geeft me energie’, zegt nieuwe GEA product sales coordinator Milking, Dairy & Farming

Als je hem vraagt wat hij het liefst van al doet, hoeft Kristof Clauwaert niet lang na te denken: “Ik hou van de interactie met klanten en vind het fijn om oplossingen te zoeken en aan te reiken.” En laat dat nu net zijn wat hij in zijn nieuwe rol als Product Sales Coordinator voor Milking, Dairy & Farming bij GEA Belgium elke dag doet.
Kristof Clauwaert Farming Belgium

“Ik heb bedrijfsbeheer met een specialisatie in marketing gestudeerd”, steekt Kristof van wal. “Maar eigenlijk heb ik altijd al commerciële jobs gedaan, gewoon omdat dat bij mij past. Toen ik gedurende 10 maanden in een callcenter in Ierland werkte, leerde ik enorm veel bij. Vooral dan op het vlak van zelfstandigheid (lacht). Maar mijn meest relevante ervaring deed ik op in de commerciële binnendienst van een IT-bedrijf in Brussel, waar ik 15 jaar werkzaam was. Bij GEA kwam ik eerder toevallig terecht, via een interimkantoor. Wat me vooral aansprak? Naast het commerciële aspect, het feit dat het een compleet nieuwe functie is bij GEA Belgium. ‘Hier kan ik mijn eigen persoonlijkheid in leggen’, dacht ik. En dat doe ik graag.”

Omdat Kristof echt wilde weten over welke producten hij vragen krijgt van klanten en wat er nu precies in die offertes staat, bezocht hij samen met een collega enkele boerderijen. “Je ziet er niet alleen hoe een koe gemolken wordt met GEA-apparatuur, maar je hoort ook wat de melkveehouders belangrijk vinden. Ik vind het fijn dat GEA opleidingen voorziet zodat ik veel kan bijleren over de producten en de organisatie. Want hoe beter ik mijn weg weet, hoe beter ik de klanten kan bedienen. Voor mij is het trouwens een extra boeiende ervaring, want ik heb altijd in kmo’s gewerkt en dat is helemaal anders dan in een groot bedrijf als GEA.”

Hoe Kristof zijn steentje wil bijdragen aan het succes van GEA Belgium? “In de eerste plaats wil ik natuurlijk de klanten, en daarbij reken ik ook mijn collega’s want dat zijn mijn ‘interne klanten’, zo goed mogelijk bijstaan. En dat lukt al aardig, want ik krijg heel aangename feedback. Daarnaast zou ik ook graag bijdragen tot het verbeteren van de teamgeest. Ingenieurs zijn van nature zeer zelfstandige mensen en we moeten samen manieren vinden om informatie te delen op een zo efficiënt mogelijke manier. En daarbij komt ook mijn IT-ervaring van pas, want we kunnen nog beter onze digitale kanalen inzetten dan we vandaag al doen. Stap voor stap samen vooruitgaan, dat maakt het voor iedereen boeiend en daar hou ik van (lacht).” 

Bent u melkveehouder en hebt u ondersteuning nodig?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag