Menu
Klanten vooruithelpen met expertkennis, daar ga ik voluit voor’, zegt nieuwe GEA-process engineer voor Separation
Klik hier

Klanten vooruithelpen met expertkennis, daar ga ik voluit voor’, zegt nieuwe GEA-process engineer voor Separation

Industriële productieomgevingen hebben geen geheimen voor hem. Als consultant in de farmaceutische industrie, waaronder vier jaar bij een klepper als Pfizer, deed hij de laatste jaren een pak ervaring op. Maar in september 2019 gooide Merijn De Cock het roer om. Voortaan zet hij mee zijn schouders onder het salesteam voor Separation bij GEA Belgium.
Merijn De Cock
Merijn De Cock

“Machines en processen hebben me altijd al geboeid. Na mijn studie als industrieel ingenieur met een specialisatie in de Biochemie kwam ik in de farmaceutische industrie terecht”, begint Merijn. “Als consultant werd ik uitgezonden naar verschillende bedrijven om er nieuw equipment in gebruik te nemen en samen met de klanten projecten uit te werken. De laatste vier jaar was ik actief bij Pfizer in Puurs.”

Maar Merijn wilde meer variatie in zijn job. “Klopt. Daarom heb ik bij GEA gesolliciteerd, een solide firma die ik al enkele jaren ken als een betrouwbare machineleverancier. De functie van Process Engineer voor Separation sprak me aan omdat het een job is die je overal brengt en waar je nooit stopt met bijleren. Elk project is anders en elke dag is anders. Wat me ook heel erg aanspreekt, is dat je dicht bij de klant staat. Je krijgt de kans om voor hem processen te doorgronden en te optimaliseren en kan problemen oplossen zodat hij kan doen waar hij goed in is: vooruitgaan richting het bereiken van zijn doelen. Ik heb natuurlijk nog heel veel te leren over Separation – een compleet nieuwe wereld voor mij – en over het ruime gamma aan centrifuges en decanters van GEA, maar ik heb er enorm veel zin in. Toen ik net bij GEA aankwam, kreeg ik een Newcomers Training van 2 weken gevolgd door intensieve opleidingen. Daarnaast doe ik veel zelfstudie en krijg ik de kans om mee op pad te gaan met ervaren techniekers. De manier waarop ik in het team werd onthaald, heeft me aangenaam verrast: ik voelde me hier meteen thuis en had echt een familiegevoel dat voor mij niet te vergelijken is met hoe je als consultant in je job staat. Het is een kleine, hechte groep, maar we maken wel deel uit van een grote, internationale familie (lacht).”

Waar Merijn zelf het verschil wil maken? “Kijk, ik besef dat ik in een eerste fase nog veel moet leren en dat ik ook daarna mijn kennis zal moeten blijven aanscherpen. Maar daar hou ik van en een marktleider als GEA creëert daarvoor een perfect kader. Je kan altijd wel bij iemand terecht als je vragen hebt: in België, maar ook in het buitenland. Bij Pfizer had ik ook al een procesmatige functie, maar hier heb ik het gevoel dat ik zoveel verder ga kunnen gaan. Ik zie veel uitdagingen bij klanten en wil hen echt vooruithelpen. Niet alleen met expertkennis, maar ook met mijn persoonlijkheid. Want ik vind het niet alleen belangrijk dat een proces op punt staat, maar ook dat iedereen tevreden is en een goed gevoel heeft bij de samenwerking.”  

Hebt u procesadvies nodig?

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag