Menu
Eindelijk: de eerste échte ovenkroket
Contacteer Ludo Tuyaerts

Eindelijk: de eerste échte ovenkroket

Hé, die dame heb ik precies nog al gezien. Kan kloppen, want dankzij haar deelname aan 'De beste hobbykok van Vlaanderen' leerde het grote publiek de Eeklose Daphné Aers kennen. Met haar krokettenbedrijf TNS knokte ze zich naar de top als onderneemster. Nooit content zijn, vastbijten en niet lossen, altijd verder gaan. Die drive mondde onlangs uit in een ware wereldprimeur: de allereerste échte ovenkroket die nooit met frituurvet in aanraking komt.
De eerste échte ovenkroket
Never fry op industriële schaal

Experten steken de koppen bijeen

FOOD TREND: MINDER VET

“Consumenten zijn zich vandaag de dag steeds meer bewust van wat ze eten. En dat is een goede zaak", vertelt Bartel Pyckhout van Griffith Foods. "Net als Daphné van TNS zijn wij ervan overtuigd dat gezonde voeding ook lekker moet zijn. Daarom zetten we heel hard in op innovatie."

HET ANTWOORD: NEVER FRY

“Als je het vetpercentage in voeding kan controleren, heb je meteen een grote impact op de nutritionele kwaliteit. Met Never Fry hebben we een concept ontwikkeld om het vetpercentage niet alleen te controleren, maar ook aanzienlijk te reduceren, met maar liefst 25%", gaat Bartel verder. "Door het product op geen enkel moment in contact te laten komen met frituurvet raakt het veel minder beschadigd door de hitte, zowel bij de processor als bij de eindconsument."

Vulling + coating + proces =

Never fry op industriële schaal

“Ook bij GEA dragen we gezonde voeding hoog in het vaandel", vertelt Ludo Tuyaerts van GEA." Met een steeds groeiende, verstedelijkte wereldbevolking is het belangrijk om manieren te vinden om op industriële schaal kwaliteitsvolle voeding te produceren.

Om de allereerste echte ovenkroketten op de markt te kunnen brengen, was het Never Fry-concept van Griffith Foods exact wat Daphné van TNS nodig had. Onze rol bestond erin de vertaalslag te maken naar een proceslijn waarin alle stappen zorgvuldig worden uitgevoerd zodat TNS op grote schaal kan produceren zonder aan kwaliteit in te boeten.

Naast een ruime portfolio aan machines hebben we bij GEA ook een pak experten in huis, die de meest performante proceslijn ontwikkelen op maat van iedere applicatie. 

Omdat we weten dat nieuwe voedingsproducten ontwikkelen arbeids- en kostenintensief is, trachten we onze klanten zoveel mogelijk bij te staan. In onze testcenters overal ter wereld bijvoorbeeld kunnen we complexe proefopstellingen maken en verschillende opties uittesten op kleine schaal." 

Experten steken de koppen bijeen

Vulling + coating + proces = "Pure oven"

“De retail is een harde wereld", vertelt Daphné Aers van TNS. Nog niet zo lang geleden evolueerde alles naar heel basic: hoe lager de prijs, hoe beter. Dat de kwaliteit daarmee ook omlaag ging, was een spijtig neveneffect. Soms kost de verpakking meer dan het product dat er in zit. Ik vind dat gek, niet? 

Maar stilaan komt er verandering en zijn innovatieve, weldoordachte producten aan een opmars bezig. Wij hebben er twee jaar over gedaan om onze 'Pure Oven' kroketten te ontwikkelen, maar het was het waard. Dat we de juiste keuze gemaakt hebben, bewijzen de eerste resultaten. 

Niet alleen in België, maar ook in het buitenland zijn onze klanten en prospecten verrast door de smaak en de kwaliteit. En dat maakt mij echt gelukkig, want ik heb er van in het begin hard in geloofd."

Blijf op de hoogte van GEA’s innovaties en verhalen door u in te schrijven op nieuws van GEA.

Inschrijven

Wij zijn er om u te helpen! Met slechts een paar gegevens kunnen we uw vraag beantwoorden.

Stel uw vraag